Press

Vi måste stå emot pressen från oss själva på oss själva

Jag har skrivit om det tidigare, men jag tycker det är ett viktigt ämne att ta upp.

Vi läser i media/bloggar, ser på tv och hör av människor runt oss hur man ska se ut, vilka märken som är inne, hur mycket man ska väga, olika dieter, vilka jobb som ger mer status, vilken typ av människor man ska umgås med och hur man ska agera.

Detta leder till stor press på oss själva vilket betyder att man känner sig otillräcklig och missnöjd. Man tror att "alla andra" lever det perfekta livet och själv känner man sig värdelös.
Någon som känner igen sig?

Jag säger inte att det är fel att äta hälsosamt, att träna och att bära kläder med märken. Men det får inte bli ett krav på sig själv som leder till att man bir missnöjd om man inte når upp till det.

Det viktigaste är att du känner dig okej som den människan du är skapad till, alla krav på dig själv leder inte till att du tycker bättre om dig själv om du uppnår dem. Försök inte att bli den person du vill vara utan lägg din energi på att uppskatta den person du är.

Du är vacker och underbar precis som den du är och att ha för stora krav på dig själv är bara onödigt bagage att bära på! SJälvklart ska du drömma och ha mål i ditt liv, men sätt rimliga krav som du kan leva upp till så slipper du bli besviken!

Skriv ner i din dagbok mål som du vill nå, men ställ dem som riktlinjer och inte som krav.
Har du ett krav på dig själv att gå till gymmet varje dag, skriv istället upp att du ska gå dit två gånger i veckan. Du kommer bli stolt över dig själv när du klarat det, och kan istället öka träningen succsesivt.

lycka till och kom ihåg att du är värdefull! / Camilla


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0