glad?=)

Hoppas ni haft en grymt bra dag idag=) Just nu håller jag på att skriva rapporten till mitt projektarbete och tänkte därför fråga er läsare.

* Är det någon som fått en tankeställare via denna blogg?
* Är det någon som blivit glad av att läsa i bloggen?=)
* Är det någon som fått ett tips via denna blogg?

Hoppas ni vill svara på detta inlägg! Skulle vara jättebra! Om det är något annat ni vill säga så går det också bra!
Nästa vecka ska projektarbetet lämnas in men jag tänker fortsätta med bloggen!
Ni är så otroligt många som peppar och ger mig stöd i mitt arbete, genom era underbara kommentarer!

Jag vill bara ge er hur mycket kärlek som går att ge!!!! Miljoner kramar Camilla


fem hundra!!


En föreläsare inledde sitt seminarium med att hålla uppe en femhundrakronors sedel.
" Är det någon som vill ha den här"? Frågade han.

Några såg tveksamma ut -tänkte han verkligen ge bort femhundra kronor bara sådär?
Men de flesta sträckte genast upp en hand i luften. Det fanns ju inget att förlora.

"okej", fortsatte föreläsaren. "det är många som vill ha sedeln. Men om jag gör så  här då?" sa han och skrynklade ihop sedeln till en liten boll. "är det någon som vill ha den nu?"

Fortfarande var det en skog av uppsträckta händer i salen.

" en sista fråga", sa föreläsaren. "vill ni ha sedeln även om jag gör så här?"

Han slängde sedeln på golvet, trampade på den och tog sedan upp den. Nu var den skrynklig, smutsig och lite trasig.
Men händerna sträckes fortfarande upp.

"ni har nu lärt er den första läxan för dagen", sa föreläsaren. "oavsett vad jag gjorde med femhundringen,så ville ni fortfarande ha den. Varför? Jo, därför att den inte förlorade i värde, vad jag än gjorde med den.
Ni är som sedlar.

Ni kommer att känna er trasiga och kantstötta. Men ni behåller fortfarande ett värde.
För människor i er omgivning är ni ovärderliga. Ett människovärde kommer inte från vad ni gör eller vad ni kan, utan från vilka ni är."

Tänk på det! Du är värdefull just som den du är! Kramar Camilla

" Att gå genom livet och underskatta sig själv, är som att köra bil med handbromsen åtdragen" (Maxwell Maltz)

All text är hemtad från boken " Det är aldrig kört!" från Kristina Reftel


Avslappning=)

Något som man borde göra varje dag är avslappningsövningar då man också lär sig att andas rätt. Men varje dag kan kännas mycket men jag tror att om du gör avslappningsövningar en dag i veckan så kommer du inte att känna dig lika stressad.

Lägg dig på mage på en matta. Andas några djupa andetag och känn hur det putar på ryggen (lungorna). När det putar på ryggen vet du att du andas rätt. Gör övningen i 5-10 minuter.

Förflytta dig till soffan och lägg dig på rygg. Placera en kudde på magen och se hur den åker upp och ner. Då vet du att du andas rätt. Upprepa i 5-10 minuter.

Det finns även kanonbra avslappningsskivor att köpa. Då lär du dig att slappna av i kroppens olika delar.

Unna dig att slappna av! Det är underbart att få koppla av och inte behöva känna sig stressad!

Jag hoppas du får en härlig kväll! och kom ihåg att du är värdefull/ Camilla!

Någon gång ska jag göra avslappninsövningarna på en sån här härlig strand! =)


skicka vidare

Heeej alla underbara tjejer! Jag hoppas att alla har haft en härlig dag! Själv har jag blivit förkyld igen=( så därför tänkte jag tipsa om lite kvälls mys!


En film som jag har varmt om hjärtat är  Pay It Forward ( skicka vidare) som är en Amerikansk film från 2000. Filmen är baserat på en roman skriven av Catherine Ryan Hyde.
Filmen handlar om 12-årige Trevor McKinney som bor tillsammans med sin mamma i Las Vegas fattigare kvarter. Hans mamma kämpar för att vara en bra modersgestalt och arbetar på två arbetsplatser. Trevor märker att hans mamma börjat dricka och när han får en samhällsuppgift av läraren Eugene som handlar om att tänka ut ett sätt att förändra världen får han idén "skicka vidare". Han kommer på tanken att om man tillsammans hjälper varandra så kan världen förändras. Om Trevor hjälper tre personer som i sin tur hjälper tre som i sin tur hjälper 3........osv. Ja då borde väl världen bli bättre?

Mer avslöjar jag inte! Jag kan bara säga det att jag absolut rekomenderar filmen. Budskapet är så vackert och idén om att "skicka vidare" är något jag önskar skulle fungera i vår värld!
Och när man ser på film måste man unna sig något gott. Därför delar jag med mig av ett recept på Leilas smarriga chocolate cupcakes

Muffins
3 ekologiska ägg                                
2 1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
50 g smör
1 dl gräddfil
2 msk kallt kaffe
3 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
4 msk kakao
1 nypa salt

Frosting
60 g mjukt smör
5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1/2 dl kakao
100 g philadelphiaost
1 msk varmt kaffe
100 g mörk choklad

Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt. Smält smöret, häll i gräddfilen och kaffet och blanda det med äggsmeten. Blanda vetemjöl, bakpulver, kakao och salt och vänd försiktigt ner det i smeten. Hacka den mörka chokladen grovt och smält den i ett vattenbad. ( i en skål över kokande vaten).
Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet. Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter. Låt svalna.
Till frostingen: Rör smör, florsocker, vaniljsocker, kakao och philadelphiaost krämig, rör sist ner kaffet. Bred frostingen på cupcakesen och garnera med strössel=) 
Hoppas det ska smaka gott! och kom ihåg att du är värdefull! / Camilla 

Till Dig!

Godmorgon alla härliga tjejer!

Denna Underbara tisdags morgon vill jag förgylla din dag med ett "morgonpeppnings kort"

" Du förtjänar enbart det allra bästa"

Tänk på det! Du är så underbar som den person du är och förtjänar enbart det bästa!

Njut av dagen och kom ihåg att du är värdefull! / Camilla


växa som person

Glad Påsk alla underbara tjejer! Jag vill ge er alla det största påskägget som finns! Ni  gör mig så glad med era fina kommentarer!
Denna påskdag vill jag tipsa er att lyssna på er själva och ta egna initiativ!

Jag har oftast väldigt lätt för att bli påverkad av vad andra tycker och gör. Vad som ska göras den fredagskvällen, vad någon tycker om mina kläder eller vad jag ska göra i framtiden.

En dag pratade jag med min faster som sa till mig, "när du tar egna initiativ så växer du som person"

Hon menar det att när man tar egna initiativ så lär man sig att att lita på sitt eget omdöme, att det man faktiskt gör själv är bra.

Ibland sitter man hemma och väntar på att något roligt ska hända, men ta istället ett eget initiativ och hitta på något. Det är bara sig själv man straffar då man inte tar egna initiativ. När du tar egna initiativ så är det faktiskt något du själv väljer att göra, och du växer som människa!!

Jag hoppas du får en underbar påskdag! Du är värdefull kram Camilla

tänk positivt, snälla tankar gör dg vacker!


Time out=)

Stress är något som finns hos alla under olika perioder i livet. Stress är inte alls bra för hälsan och något man måste ha i åtanke. Om du blir medveten om vad som utlöser stress är det lättare att hantera stressen.

Gör en lista på saker som kan stressa dig. Då är det lättare att vara berädd då stress signalerna uppkommer. Det kan vara om det är mycket i skolan, körigt på jobbet eller mycket som du ska göra.

  • Ta en time-out – även om det bara är i 10 minuter. Försök att läsa, ta ett bad eller något annat som du njuter av. Om du arbetar, hoppa inte över din lunchrast.
  • Se över dina matvanor. Försök att äta på regelbunda tider och var försiktig med alkohol och för mycket tung och energirik mat.
  • Motionera regelbundet. Cykelturer, promenader eller simturer – detta får dig på bättre humör och gör det lättare för dig att handskas med olika situationer i vardagen.
  • Sluta försök att göra mer än en sak åt gången. Prioritera dina uppgifter efter vad som är viktigast och försök att planera in dem, istället för att göra allt i sista stund.
  • Ta ett djupt andetag. Låt din bröstkorg och mage expandera medan du andas in genom näsan. Andas sakta ut genom munnen och upprepa detta tio gånger.

Tipsen kommer från becel.se

" Problem som hotar att växa en över huvudet måste man sluta vattna" Stig Johansson

Lycka till och kom ihåg attdu är värdefull!/ CamillaLeende!

varför inte göra någon glad idag?=) ringa och säga hej till en vän, bjuda på fika eller skicka ett gulligt mess och beskriv hur mycket personen betyder för dig!

Idag är det strålande sol och alla människor verkar vara ovanligt glada! Solens värme sprider sig till alla, och man får ett leende på läpparna. Det är så alla dagar borde vara=)

Tänk på det nästa gång du är på jobbet,skolan eller på stan. Låtsas  att du är en sol som sprider värme till alla runtomkring! Tänk vad glad du kan göra någon bara genom ett leende!

Soliga kramar till alla er! Du är värdefull precis som den du är=) / Camilla


RSS 2.0