Unna

Förlåt för min frånvaro! Efter en liten förkylning är jag åter på gång och hoppas att alla ni mår bra!!=)

Något som är viktigt i livet är att Unna sig saker och ting. Idag unnade jag mig en god lunch med min mamma och efter det en shoppingrunda!

Jag får ofta dåligt samvete när jag shoppat och känner mig slösig med mina pengar och när jag kommer hem frågar jag mig själv "behövde jag detta?". Oftas känner jag att det faktiskt var ett bra köp och känner mig nöjd.

Men varför får man dåligt samvete om man unnar sig något och vem har man dåligt samveta för?

Det är bra att vi är skapta så att vi kan få dåligt samvete då vi tex sårat en annan människa! Men ibland är samvetet en jobbig ryggsäck som följer med varken man vill eller ej!

När du känner att det dåliga samvetet kryper fram kan du fråga dig själv "är detta något att ha dåligt samvete över?", och tycker du inte det, är det bara att släppa tanken och lita på ditt omdöme!!

Kom ihåg att Unna dig själv något extra ibland för det är du värd!! Du är lika värdefull som alla andra människor och försänar enbart det bästa!!

Kram till dig/Camilla


Press

Vi måste stå emot pressen från oss själva på oss själva

Jag har skrivit om det tidigare, men jag tycker det är ett viktigt ämne att ta upp.

Vi läser i media/bloggar, ser på tv och hör av människor runt oss hur man ska se ut, vilka märken som är inne, hur mycket man ska väga, olika dieter, vilka jobb som ger mer status, vilken typ av människor man ska umgås med och hur man ska agera.

Detta leder till stor press på oss själva vilket betyder att man känner sig otillräcklig och missnöjd. Man tror att "alla andra" lever det perfekta livet och själv känner man sig värdelös.
Någon som känner igen sig?

Jag säger inte att det är fel att äta hälsosamt, att träna och att bära kläder med märken. Men det får inte bli ett krav på sig själv som leder till att man bir missnöjd om man inte når upp till det.

Det viktigaste är att du känner dig okej som den människan du är skapad till, alla krav på dig själv leder inte till att du tycker bättre om dig själv om du uppnår dem. Försök inte att bli den person du vill vara utan lägg din energi på att uppskatta den person du är.

Du är vacker och underbar precis som den du är och att ha för stora krav på dig själv är bara onödigt bagage att bära på! SJälvklart ska du drömma och ha mål i ditt liv, men sätt rimliga krav som du kan leva upp till så slipper du bli besviken!

Skriv ner i din dagbok mål som du vill nå, men ställ dem som riktlinjer och inte som krav.
Har du ett krav på dig själv att gå till gymmet varje dag, skriv istället upp att du ska gå dit två gånger i veckan. Du kommer bli stolt över dig själv när du klarat det, och kan istället öka träningen succsesivt.

lycka till och kom ihåg att du är värdefull! / Camilla


Drömmar

Imorgon är dagen då min bror tar examen och jag är så stolt över honom!

Han har sen han varit liten haft en dröm om att bli polis och som snart 24 åring har han kämpat och trott på sig själv och imorgon blir han utexaminerad Polis!!

För att nå sina drömmar är det viktigt att försöka se de möjliga i det man tror är omöjligt. Man måste tro på sig själv, tänka positivt och inte se allt nattsvart..

Man kanske inte kan nå alla sina drömmar men jag tror man kan komma långt på vägen och nå många av dem!

tro på dig själv, gå ut på okänt vatten och tänk positivt!

 Se livet genom framrutan och inte igenom backspegeln.

Kom ihåg att du är värdefull!! / Camilladu är grymt bra!!

Efter jobbet idag åkte jag till gymmet och körde ett pass dance step. Det var tufft och svetten pärlade sig på kroppen, men jag tog i allt vad jag kunde och blev ritkigt stolt över mig själv när passet var över.

Det är så lätt att tänka att man inte var tillräckligt bra, att man inte tog i tillräckligt, att man inte var snygg och att alla andra var bättre.

Men iställt för att tycka illa om sig själv så tycker jag vi borde lägga all vår energi till att tycka att vi är bra!

En bra idé är att ha en liten bok vid sängen som man kan skriva i innan man somnar. Den boken kan heta "jag duger som jag är" och i den tycker jag man bara ska skriva positiva saker om sig själv. Försök att komma på hur många bra saker som helst som du tycker att du gjort bra under dagen. Det är svårt men helt underbart att faktiskt glömma allt dåligt och bara skriva det som du varit bra på..

Kom ihåg att du är värdefull! / Camilla


Res på dig och stråla i ljus!!


ta vara på de äldre

Min mormor, morfar och farmor är gamla och ovissheten hur länge de kommer få vara kvar är jobbig. Jag träffar dem inte så ofta, men igår hade jag en "hälsa på dag" vilket var hur mysigt som helst.
Jag är uppvuxen i bohuslän ute vid havet och lika så mina mor och far föräldrar.
Jag älskar att lyssna på deras berättelser om hur det var när de var unga, och visst är det häftigt att höra hur mycket de varit med om.

Det är viktigt att ta vara på de äldre som finns i vår omgivning och visst är det underbart att få tips av dem och att en dag kunna få ta efter dem.

Varför inte köpa lite fika och åka hem till någon äldre i din närhet. Ta med en bandspelare eller ett antecknngs block för att inte glömma bort något kul!

Ha en helt underbar kväll!! och komihåg att du är värdefull!!


nya tag

Det blev tyvärr ingen uppstart under hösten, ibland orkar man inte ta tag i saker och ting på hösten. Det är mörkt, man blir trött, det är kallt ute och man stannar gärna inne.
Jag vet att vi alla behöver höra positiva ord och bli peppad för att klara av vardagen. Jag ska försöka att ta tag i bloggen igen, för jag växte själv som människa när jag skrev.

Denna våren ska jag starta med positiv inställning! Jag ska försöka se det bästa hos alla jag träffar och i allt som sker. Jag ska bli mer hälsosam och har därför redan börjat träna. Inte för att få den "perfekta" kroppen inför sommaren, utan för att få mer energi och orka mer som människa!

Jag ser detta som riktlinjer och inte som krav. Vi människor har så lätt att ställa krav på oss själva och blir därför ibland missnöjda med oss själva då vi inte uppnår dit vi vill!

Starta därför detta året med att ställa upp spå riktlinjer för att du ska känna att du klarar av dem!

Något jag bestämt är att bidra med en liten summa pengar till de drabbade i Tahiti. Jag har tänkt att den lilla summa jag ger inte kan bidraga med något, men visst är det bättre att ge det man kan, många bäckar små blir tillslut en hel å =)=)

kom ihåg att du är värdefull/ Camilla


bild från räddabarnen


RSS 2.0