Hinder i livet


Visst önskar man att livet skulle vara en dans på röda rosor? Men vi vet alla att det tyvärr inte alltid är så. Men vi måste omge oss av positivt tänkande för att inte se allt nattsvart.


Jag tror att alla som läser detta, någon gång har misslyckats. Man kan ha misslyckats att baka den goda sockerkakan, kuggat på en tenta eller inte vågat visa den person man är. Misslyckanden kan vara små och världsliga eller stora och viktiga. Men generellt brukar man bli arg och klandra sig själv då man inte lyckas.


Vi människor är experter på att trycka ner oss själva. Att vi inte kan någonting, att alla andra är bättre personer och att man är en dålig person när man misslyckas.


För att må bra behöver vi vara snälla mot oss själva, och det är vi ju inte då vi klandrar oss över misslyckanden i vardagen. Här kommer lite tips på positivt tänkande.


· Acceptera ett misslyckande. Bli inte arg på dig själv om du stöter på hinder. Alla människor stöter på hinder i vardagen, och det tillhör livet.


· Tro att du kommer lyckas nästa gång. Satsa all din energi på att tänka positivt. Tro på dig själv och på din förmåga att kunna lyckas! Intala dig själv att det ska gå!


· Ta de inte personligt. Det handlar inte om vem du är, vart du kommer ifrån, hur du lever ditt liv eller hur du är uppfostrad. Det är okej att misslyckas.


· Fortsätt att försöka. Ge inte upp hoppet. Någon gång kommer du lyckas med det du vill, men lär dig att sätta rimliga krav på dig själv.


· Lär dig av dina misstag. Se misslyckanden från den ljusa sidan. Du vet till en annan gång hur du inte ska göra.


· Släpp taget om perfektionismen. Du behöver inte vara perfekt. Du duger som den du är, trots att du misslyckas ibland. Du är en lika bra människa ändå!


" Det största hindret mot din framgång är att du inte tillåter dig att misslyckas" tidningen hälsa jan 04Du är värdefull och perfekt, just som den person du är! / Camilla


Kommentarer
Postat av: issa

det här är precis vad jag behövde! en sån här blogg:) denna kommer jag läsa! tack! kram!

2009-02-24 @ 22:20:20
URL: http://issabellek.blogg.se/
Postat av: Jennie

Tack, du har med en fin blogg :)Du har helt rätt i det du skriver, man ska aldrig ge upp!:)

2009-02-26 @ 20:35:39
URL: http://diorderella.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0